מהו ביוץ וכיצד משפיע על הגוף שלכן?


ביוץ הוא תהליך שמתרחש בכל הנקבות באורגניזמים המתרבים ברבייה זוויגית (מינית). בנשים מתרחש ביוץ ספונטני: אחת ל-28 יום בממוצע, לאורך תקופת הפוריות, מתרחש הביוץ ללא תלות בגורם חיצוני. בנקבות של חתולים ויונקים אחרים, כמו גם חרקים ועופות מסוימים, מתרחש ביוץ מותנה: הגורם הישיר לביוץ, הוא אקט ההזדווגות.

בזמן הביוץ ביצית אחת יוצאת מהשחלה ונודדת לכיוון החצוצרה. אם בחצוצרה תפגוש הביצית תא זרע, ישנו סיכוי להפריה ויצירת זיגוטה. חלון ההזדמנויות להפריית הביצית צר מאוד שכן הביצית ממשיכה לאחר מכן בתנועתה מהחצוצרה לכיוון הרחם. אם מדובר בביצית מופרית, היא תיצמד בחוזקה לקיר האנדומטריום של הרחם. לעומת זאת כשהיא לא מופרית, היא תיפלט עם דם ורקמות בווסת.  

מה מתרחש בגוף במהלך הביוץ?

בביוץ מעורבים שלושה שלבים עוקבים להלן:

הקושי בניבוי מועד הביוץ

חלון הזמנים להפריה רלוונטי במיוחד עבור נשים המעוניינות להיכנס להיריון מצד אחד ולנשים המעוניינות להימנע מכניסה להיריון תוך שימוש בשיטות "הימים הבטוחים", מצד שני. זאת כיוון שתקופת הפוריות במהלך החודש מתחילה בין 5-4 לפני מועד הביוץ ומסתיימת בין יום ליומיים אחרי הביוץ. יתרה מכך, שיא הפוריות מתחיל יממה לפני הביוץ ומסתיים יממה אחרי הביוץ. לאור כל זה, ידיעת מועד הביוץ היא לא פחות מקריטית עבור נשים המעוניינות להרות או להימנע מהיריון. 

הבעיה היא שהדימום מתרחש כשבועיים לאחר הביוץ, אך אורך המחזורים אינו אחיד ולפיכך ניתן לגלות מתי התרחש הביוץ רק בדיעבד. באופן כללי ניתן לראות כי משך המחזור יכול לנוע בין שלושה שבועות ל-39 ימים. לאור זאת הביוץ יכול להתרחש החל מהיום השביעי של המחזור במחזורים של 21 ימים ובאותה מידה גם ביום ה-25 במקרה של מחזור הנמשך 39 ימים. מדובר על טווח זמנים נרחב מאוד של כשבועיים תמימים. להרחבה בנושא: שיבושים בביוץ

שיטות לניבוי מועד הביוץ

להלן מספר שיטות שיכולות לסייע לנשים לחזות ולגלות את מועד הביוץ:

Exit mobile version