חצוצרות סתומות


חצוצרות סתומותהחצוצרות הן צינוריות דקות ובעלות משמעות רבה בכל הקשור לכניסה להיריון. החצוצרות מקשרות בין השחלה לרחם ובה מתקיים המפגש בין הזרע לביצית.

בחצוצרה מתרחשת ההפריה ובה מעביר העובר את ימיו הראשונים בדרכו אל הרחם והשתרשות בו. חסימה בחצוצרה, בין אם באזור הקרוב לרחם ובין אם באזור הקרוב לשחלה ולאגן יגרום לאי הפריה. מהם הגורמים לסתימת החצוצרות ואיך ניתן להתמודד עם הבעיה ולאפשר היריון?

הגורמים לסתימת החצוצרות

סתימת החצוצרות יכולה להיגרם ממספר סיבות:

כיצד ניתן לאבחן חצוצרה סתומה?

מהו הטיפול בחצוצרות סתומות?

האפשרות לפתיחת הסתימה בחצוצרה תלויה בין היתר במיקומה של הסתימה אך גם בנתונים רפואיים נוספים של האישה . כאשר הסתימה היא סתימה קרובנית, כלומר קרובה לקצה הסמוך לרחם ניתן לבצע צינתור חצוצרות באמצעות היסטרוסקופיה- הסתכלות על הרחם באמצעות סיב אופטי המוחדר דרך הנרתיק ואליו מצורף גם מכשיר ניתוחי המאפשר לבצע פעולות שונות.

כשהחסימה היא רחוקה נדרש ניתוח לפרוסקופי בו מוחדרים הסיב האופטי והמיכשור דרך הבטן. עם זאת, לא תמיד יהיה ניתן לשקם את החצוצרות ולהחזירן למצב שיאפשר פריון. חשוב לבדוק את המצבים בהם ניתן לטפל.

הפריה חוץ גופית כשלא ניתן לטפל בחסימה

כאשר החסימה אינה ניתנת לפתיחה הפיתרון הוא הפריה חוץ גופית. בהפריה החוץ גופית נשאבות ביציות, מופרות בהזרעה מלאכותית מחוץ לרחם ומוחזרות אליו כשהן מופרות. במחקרים נמצא כי כאשר ישנה סתימה בחצוצרות בגלל דלקת ונוזלים שהצטברו מומלץ לעבור כריתה של החצוצרות לפני תחילת טיפולי ההפריה.

נשים רבות נרתעות מן המהלך אך נמצא הבדל ניכר בין סיכויי ההצלחה של ההפריה כאשר החצוצרות הסתומות נמצאות לבין סיכויי ההצלחה לאחר הכריתה. כנראה שהסיבה לכך היא שהסביבה הדלקתית שישנה בחצוצרה פוגעת גם בסיכוי להשתרשות העובר ברחם.

Exit mobile version