שאיבת ביציות

גיניקולוגיה ורפואת נשים זה לא משחק! בחרי נכון –
המרכז לגיניקולוגיה ורפואת נשים!

שאיבת ביציותשאיבת ביציות היא הליך ניתוחי של רבע שעה, ללא חתכים וללא תפרים. המילה "ניתוח" עשויה להישמע מפחידה, אך תהליך זה מהיר וחסר כאבים. מאמר זה מתאר את מה שניתן לצפות לפני, במהלך ולאחר ההליך.

בתהליך שאיבת ביציות, הרופא משתמש באולטרסאונד על מנת לזהות ולשקף על גבי צג את השחלות. הוא מעביר בעדינות מחט מחוברת לצנתר דרך דופן הנרתיק, כך שהביציות נמשכות החוצה אחת אחת באמצעות תהליך שאיבה. הן נאספות במבחנות עליהן מצוין שם המטופלת, ומספר הזיהוי הייחודי שלה, ובשלב הבא הן מועברות לאמבריולוג, מומחה למדעי הביציות.

לאחר השלמת תהליך שאיבת הביציות, המחט מוסרת, והרופא בודק את דופן הנרתיק והשחלות לאיתור חריגות. אזורים אלו עשויים לדמם מעט, והרופא מטפל בדימום באמצעות הפעלת מעט לחץ לעצירת הדימום, או במקרים נדירים, משתמש בחומר צריבה על מנת לעצור את הדימום. ההליך מבוצע ללא תפרים וללא צלקות. הליך שאיבת הביציות נועד למקרים בהם האישה לא יכולה להיכנס להריון ורוצה לשמר את הביציות בשל גיל מבוגר או מחלה ובכך לשמור על הפוריות שלה.

חומר הרדמה

הרופא המרדים משתמש בחומר הרדמה מבוסס פרופופולה. זוהי אינה הרדמה כללית, אלא תרופת הרגעה הניתנת בצורה תוך ורידית על מנת להבטיח שהמטופלת לא תחוש כאב או חוסר נוחות במהלך תהליך שאיבת הביציות.

חשוב להימנע מאכילה או שתייה לאחר חצות בלילה שלפני ההליך. אם קיים מצב רפואי מסוים או מיוחד, יש ליידע את הרופא לפני ההליך.

לאחר הליך שאיבת ביציות

לאחר ההליך, המטופלת יכולה לנוח באזור ההתאוששות של המרפאה, למשך חצי שעה עד שעה, שם מפקחת עליה אחות, עד שחומר ההרדמה מתפוגג

מומלץ להגיע לטיפול באמצעות מלווה, בן משפחה, בן זוג או חבר, שילווה את המטופלת הביתה למנוחה למשך שארית היום. מומלץ שלא לשוב לעבודה או לנהוג למשך 24 שעות לפחות.

יתכנו מספר תופעות לוואי כגון כאבים באזור הנרתיק, התכווצויות בטן או בחילות והקאות. תופעות לוואי אלו עשויות להימשך ימים ספורים, וניתן להשתמש במשככי כאבים ללא מרשם, כגון אדוויל.

להרגעת הבחילות מומלץ לאכול קרקרים שאינם מלוחים, או לשתות ג'ינג'ר אייל, אך רוב הנשים מרגישות טוב יותר כבר למחרת. אין צורך במפגש מעקב רפואי, אך אם תסמיני הכאב מחמירים, יש ליידע את הרופא.

תוצאות שאיבת ביציות

לפני היציאה מהמרפאה, הצוות הרפואי מודיע למטופלת על כמות הביציות שנשאבו ועברו למעבדת אמבריולוגיה.

בתוך מספר ימים מביצוע שאיבת הביציות, הצוות הרפואי יוצר קשר עם המטופלת על מנת ליידע אותה לגבי תוצאות ההליך, וכמות הביציות אותן ניתן להקפיא. ברוב המקרים, כשמונים אחוזים מהביציות שנשאבו, נחשבות לבוגרות, תקינות, ומתאימות להקפאה.

דלקת חצוצרות
המרכז לגיניקולוגיה ורפואת נשים

המרכז לגיניקולוגיה ורפואת נשים מתמחה במתן מידע בתחום גיניקולוגיה ורפואת נשים כל מה שרציתם לדעת על גיניקולוגיה ורפואת נשים. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה: